Dumnezeu m-a creat exact așa cum sunt!

Dumnezeu m-a creat exact așa cum sunt!

Anna a găsit libertate în realizarea că Dumnezeu a creat-o exact așa cum ea este.

5 minute ·

Anna Merkle este o fată foarte fericită, liberă și amuzantă. Dar, aparent, nu a fost mereu așa. A fost o perioadă când ea era chinuită de gânduri de îngrijorare în legătură cu ce credeau ceilalți oameni despre ea. Aceasta îi afecta serios fericirea ei. Ea își amintește cum s-au schibat lucrurile.

„Știu că mă gândeam ‘Ce cred ei despre mine? Probabil că nu le place de mine', etc. Îmi era teamă de reacția celorlalți când făceam anumite lucruri. Voiam ca ei să îmi aprobe acțiunile mele. Chiar și lucrurile simple, ca postările pe Instagram, de exemplu.”

O gândire nouă

Într-o zi la adunare, Anna a auzit un mesaj care a făcut-o să se trezească și să vadă realitatea. Conducătorul de tineret a spus că chemarea noastră ca creștini este să avem o viață extrem de fericită. El a citit din Romani 8:28: „Știm că toate lucrurile lucrează spre binele celor ce-L iubesc pe Dumnezeu.” Deși Anna mai auzise acest mesaj de multe ori înainte, pentru prima dată a realizat cum acesta se aplica în viața ei. Ea privea lucrurile complet greșit; fericirea ei nu depindea de ceilalți oameni deloc. Dacă ea Îl iubea pe Dumnezeu, atunci nu trebuia să se teamă deloc de ce credeau ceilalți despre ea. Dumnezeu are mereu binele ei cel mai mare în minte și toate lucrurile conlucrează spre bine!

„Ce gândesc ceilalți despre mine nu are nicio importanță în viața mea. Se irosește atât de mult timp în astfel de gânduri; ele te pot aduce până acolo că devii ego-centrist.” Anna a luat o decizie să înceapă să-și trăiască viața doar pentru Dumnezeu. A început să citească în Biblie și în literatura creștină cât mai mult posibil. „Isus mi-a devenit prieten și chiar puteam să am încredere în El și să calculez cu El.

„Frica de oameni este o cursă, dar cel ce se încrede în Domnul n-are de ce să se teamă.” (Proverbe 29:25)

Un individ în Dumnezeu

„Am început să realizez că este super-important ca să ai propria personalitate și să să-ți trăiești viața pentru Dumnezeu. Oamenii sunt diferiți – ei se îmbracă diferit, reacționează diferit. Dumnezeu vrea ca eu să fiu un individ în El. Asta este atât de mare în ochii mei. Dumnezeu are un plan pentru fiecare dintre noi. Când am realizat asta, am înțeles că El m-a creat conform planului Lui cu viața mea și că El mă poate folosi exact așa cum sunt!

„De exemplu, nu sunt prea bună la sporturi și este ușor să te gândești că ar trebui să fiu bună, pentru că mulți alții de vârsta mea sunt buni aici. Dar mie-mi place muzica și media. Totul stă în a-ți găsi locul tău folosind ceea ce Dumnezeu ți-a dat – ca să fii o binecuvântare. Pentru că Dumnezeu mi-a dat acest dar și El m-a creat așa cum sunt, de aceea de ce să mă îngrijorez că nu mă pricep la sport, de exemplu?”

Anna a decis că vrea să fie acel tip de persoană care este mereu într-o stare bună. Nu într-un mod superficial, ci în profunzime, cu o bucurie adevărată și de durată. Ea știa că acest lucru îl putea găsi doar într-o viață trăită înaintea lui Dumenzeu. Și tocmai acolo a găsit ea aceste lucruri și a putut fi o binecuvântare și a putut face bine celorlalți.

Nimic nu-mi poate fura bucuria!

„Așa de minunat lucrează Dumnezeu; El deja a făcut o minune în mine. M-am schimbat mult de cum eram la început. Pot fi fericită mereu. Nimic nu-mi poate fura bucuria!”

Ea încă este ispitită să se îngrijoreze la ce gândesc ceilalți; ispitită să caute cinste de la oameni în loc să caute cinstea lui Dumnezeu: Dar acum ea luptă împotriva acestor lucruri și nu le lasă să aibă puterea asupra ei și să o influențeze.

„Să nu cedezi – este un motto bun. Și asta este ținta mea. Des mă gândesc la versetul din Isaia 40:31: „dar cei ce se încred în Domnul îşi înnoiesc puterea.” Noi mereu avem o conexiune cu Dumnezeu prin rugăciunile noastre și mereu putem primi putere. Când situațiile vine și sunt ispitită să mă îngrijorez despre ce gândesc ceilalți, primul lucru care-l fac este să mă rog, atunci primesc putere de a trece prin situiație. Trebuie să te rogi și să crezi.

„Este bucurie adevărată! Nu mă prefac, chiar sunt fericită! În momentul acesta sunt mai fecită decât orice alt moment din viața mea!” Ea nu mai este roabă a fricii de oameni.

„Am auzit pe cineva spunând: ‘Poate că tu ești singura Biblie pe care oamenii din jurul tău o citesc,' concluzionează ea. Ținta ei este de a fi o „Biblie care merge pe două picioare” – prin viața ei, toți cei din jur să vadă ce înseamnă să ai o viață cu Isus.

Versetele biblice sunt luate din versiunea bibliei tradusă de Cornilescu cu drepturile de utilizare aferente. În cazul folosirii altor traduceri - se va menționa acest lucru.