Goană după joburi

Goană după joburi

Știrile zilnice anunță susurile și josurile la Wall Street și piața slabă de joburi. Este o sursă de stres și îngrijorare pentru majoritatea oamenilor de astăzi, în special pentru tinerii căutători de joburi.

4 minute ·

Nesiguranță. Acesta este primul cuvânt care-mi vine în minte când mă gândesc la lumea în care trăim azi, în special când este vorba de economie.

Știrile zilnice anunță susurile și josurile la Wall Street și piața slabă de joburi. Este o sursă de stres și îngrijorare pentru majoritatea oamenilor de astăzi, în special pentru tinerii căutători de joburi care sunt la începutul carierei.

Unul dintre prietenele mele căuta de curând un job, așa că m-am gândit s-o întreb despre experiența ei. Jess tocmai a trecut de douăzeci de ani și este prietenoasă și socializantă.

Pasiune pentru fotografiere

Mă întâlnesc cu Jess la mijlocul săptămânii într-o cafenea aglomerată. În jurul nostru, lucrători comandă cafea, încercând să se folosească cât de bine pot de pauza de prânz. În timpul în care dăm comandă pentru băuturile noastre și schimbăm primele cuvinte, nu o văd deloc stresată din cauza sarcinilor ei zilnice. În loc, ea este fericită și relaxată, calmă în forfota zilei.

După ce a avut o serie de joburi temporare și în același timp rulând o afacere proprie de fotografiere timp de câțiva ani, Jess s-a hotărât să înceapă să lucreze ca fotograf cu un program normal. "Am o pasiune pentru fotografii", explică ea, "și am vrut să capăt experiență mai multă pentru a-mi putea lansa propria firmă."

Când a început să caute joburi, ea a experimentat că au început imediat să apară gânduri de îngrijorare. "Unul dintre primele gânduri a fost legat de economie," își amintește ea. "Eram puțin intimidată și ispitită să îmi fie frică".

Când au început să vină aceste gânduri, Jess a realizat că Cuvântul lui Dumnezeu a fost o lumină călăuzitoare. Unul dintre versetele biblice pe care-l menționează este din Iacov 4:8: "Apropiaţi-vă de Dumnezeu, şi El Se va apropia de voi."

"Dacă ne apropiem de Dumnezeu și de Cuvântul Lui," explică Jess, "atunci El se va apropia de mine și eu sunt umplută cu Duhul Lui în loc de gânduri de neliniște."

Liber de îngrijorare

Jess își amintește cum ea a întâmpinat luptă împotriva gândurilor de îngrijorare în acest timp: "Trebuie să lupți pentru pace când lucrurile se schimbă," spune ea. "Poți fi ispitită la îngrijorare cu privire la același lucru de o sută de ori."

Ea explică și cum un verset a fost o putere pentru ea, Filipeni 4:6: "Nu vă îngrijoraţi de nimic; ci, în orice lucru, aduceţi cererile voastre la cunoştinţa lui Dumnezeu, prin rugăciuni şi cereri, cu mulţumiri. Şi pacea lui Dumnezeu, care întrece orice pricepere, vă va păzi inimile şi gândurile în Hristos Isus."

"La început mi-a fost greu să mă rog pentru un astfel de lucru – un job," își amintește ea, "dar acest verset a fost perfect pentru situația mea." Când s-a rugat la Dumnezeu, ea a primit putere pentru a se elibera de aceste gânduri de îngrijorare.

"După ce m-am rugat, am simțit că Dumnezeu a lucrat – lucrurile erau în mâinile lui," spune ea cu un zâmbet. "Am primit pace și știam ce trebuie să fac."

Jess a mers la mai multe interviuri și după un timp a primit un job, dar ea spune că era liniștită chiar dacă lucrurile nu s-ar fi rezolvat așa. "Chiar dacă rezultatul final nu ar fi fost un job nou eu tot aș fi rămas în pace," explică ea. "Indiferent de ce se întâmplă, Dumnezeu este credincios ca să-mi dea pace când o caut."

Când curățăm masa și ne pregătim să plecăm, o întreb ce a obținut din toată experiența. "Am fost umplută cu mulțumire," spune ea, "deoarece Dumnezeu este adevărat. Așa scrie și așa aceasta experimentez eu."

Pe drumul meu acasă de la cafenea, continui să mă gândesc la conversația mea cu Jess. Știu că în orice situație mă aflu, mă pot ruga la Dumnezeu și  pot citi Cuvântul lui ca să primesc pace. Fericiți sunt cei care gâsesc această cheie către bucurie și pace!

Versetele biblice sunt luate din versiunea bibliei tradusă de Cornilescu cu drepturile de utilizare aferente. În cazul folosirii altor traduceri - se va menționa acest lucru.