Miracolul mai bun

Miracolul mai bun

Michelle a experimentat două miracole într-o singură zi. Și a știut care dintre ele a fost mai valoros.

5 minute ·

După o seară plăcută în oraș, discutam cu un prieten în timp ce ascultam muzică, pe drum spre casă. Conducând pe auto stradă, am semnalizat stânga și am intrat pe banda a doua ca să devansez o camionetă. Când eram la jumătatea manevrei, el semnalizează și începe să vireze stânga, spre mine. În acea secundă eram sigură: El nu mă vede și mă va accidenta.

Nu am avut timp să gândesc, dar parcă ceva mi-a zis: Frânează și virează stânga. În partea stângă, autostrada era limitată de un parapet de metal. Panicată, m-am gândit: Vom coliziona oricum, dar măcar nu vom fi loviți din ambele părți, și am virat stânga. Incredibil, exact în locul în care am virat stânga, începea o porțiune de parapet care lipsea – datorită unor lucrări la autostradă. Am intrat pe acel culoar, doborând indicatorul de plastic, care mi-a crăpat parbrizul mașinii. Am putut frâna controlat și fără probleme. Șoferul camionetei nici nu m-a observat, ci și-a continuat manevra și a mers mai departe. Ne-am uitat una la cealaltă fără să scoatem un singur cuvânt. Parbrizul era singurul lucru afectat.

Primul miracol

Ne-am continuat drumul, șocate de miracolul care a avut loc – eram în viață și nevătămate. Cum de nu era nicio mașină în spate când am frânat brusc și cum de singura stricăciune era o crăpătură în parbriz. Situația nu a fost în niciun fel controlată de mine; rezultatul pozitiv nu se datora unei reacții rapide din partea mea sau unor reflexe bune. Atât eu, cât și prietena mea credem că Isus veghează asupra noastră în toate situațiile și a avut grijă de noi tocmai în acel moment.

Este greu să crezi în ceva ce nu poți explica. Un miracol pune meritul în mâinile altcuiva, deși nu putem dovedi aproape nimic din ce s-a întâmplat; cum sau de ce s-a întâmplat. Dumnezeu a avut un plan cu viața mea – nu era momentul ca eu să mor.

Apoi începi să preia prim-planul detaliile practice. Cât vor costa stricăciunile? Vor fi, oare, acoperite de asigurare? Ce va spune poliția? Am început să mă stresez și să devin deranjată pentru că știam cât de puțin probabil era ca să ies din această situație periculoasă fără vreo pierdere. Voiam să fiu recunoscătoare, dar nu puteam să scap de gândurile de îngrijorare.

Un miracol mult mai semnificativ

Atunci m-am trezit, ca din somn, să văd că Dumnezeu mi-a descoperit un miracol ca să pot să-l văd pe celălalt, care a fost mul mai semnificativ. Tocmai fusesem salvată de un accident grav, poate chiar de la moarte, iar acum mă trezeam că am îndoieli că Isus ar avea grijă de mine. Totuși, eu trăiesc conform credinței mele creștine – cred că Isus a luptat și a câștigat în ispitele Sale și a făcut posibil și pentru mine să fac același lucru. Motivul pentru care sunt în viață eeste că sunt chemată ca să îndeplinesc acest scop.

Uneori nu este ușor să te gândești la îndoială și îngrijorare ca la o ispită sau păcat. Aproape toată lumea se îngrijorează de anumite lucruri. Pentru ființele umane, pare aproape complet natural ca să ai aceste sentimente. Cu cât mai îngrijorată sunt, cu atât mai puternice sunt aceste sentimente asupra mea. Cum mă pot schima? Este un verset bun care spune: „Pentru că oricine este născut din Dumnezeu biruie lumea; şi ceea ce câştigă biruinţa asupra lumii este credinţa noastră.” 1 Ioan 5:4. A trebuit să birui gândurile de îndoială și de îngrijorare cu credința că Isus va continua să mă conducă în situațiile mele.

Știu că singura cale de a birui aceste gânduri este să mă rog pentru ajutor și pace în toate situațiile și să duc lupta împotriva îngrijorării și la orice altă ispită. Isus este gata să-i ajute pe cei care Îi cer ajutorul. Nu pare atât de impresionant până când nu experimentezi ușurarea și mângâierea care vin atunci când scapi de poveri grele. Dacă ești ascultător, în credință, de Cuvântul lui Dumnezeu, poți deveni o persoană nouă. Acesta este un miracol adevărat!

„Şi credinţa este (…) o puternică încredinţare în lucrurile care nu se văd.…” Evrei 11:1

Eu nu pot să dovedesc sau să văd miracolele mele, dar credința mea înnoită în Cuvântul lui Dumnezeu și puterea care mi-a fost dată ca să birui îndoiala și îngrijorarea din situațiile mele, sunt dovezi clare că au avut loc minuni.

Versetele biblice sunt luate din versiunea bibliei tradusă de Cornilescu cu drepturile de utilizare aferente. În cazul folosirii altor traduceri - se va menționa acest lucru.