Planuri de viitor

–Cum vezi viitorul tău? Ți-ai planificat viața?
Suntem într-o cafenea, ea și eu, iar eu ezit să răspund.

Scris de Judith Grimes
Planuri de viitor

–Cum vezi viitorul tău? Ți-ai planificat viața?
Suntem într-o cafenea, ea și eu, iar eu ezit să răspund.

De cealaltă parte a străzii observ un bărbat bătrân, zdrențuit, care stă pe trotuar în fața brutăriei. Are lângă el  câteva sticle goale. El se uită pierdut în jur. Ea continuă:  «Noi trebuie să ne gândim la ceea ce realizăm. Mai întâi de toate cariera, bineînțeles, dar și în domeniul privat.» Ea amestecă cafeaua. «Iar în timp vor apărea și copiii.»

Îmi întâlnește privirea întrebătoare. «Tu nu ai planuri? Cum va arăta viața ta în zece ani?» Iau puțin din prăjitura mea ca să îmi fac timp să răspund. «Gândul la viitor mă bucură», încep eu. Ea zâmbește curioasă. Cum să exprim ce gândesc? Mă va înțelege? Inspir adânc și spun: «Am câteva planuri. Dar mai întâi de toate caut voia lui Dumnezeu cu viața mea.»

«De aceea nu îți pot răspunde total concret la întrebări. Dar eu știu că voi deveni fericită.» Văd o îndoială în privirea ei. «Cum poți ști atât de sigur?» Eu devin hotărâtă în voce: «Eu cred că Dumnezeu îmi va arăta calea corectă și mă va ajuta în deciziile mele. Și ceea ce-mi va oferi viața, eu nu știu, nu știu acum ce o să mă întâmpine, dar voi lua totul din mâna Lui.» Mă privește sceptică. «Și totuși, dacă va merge rău?»

Privirea îmi întâlnește din nou acel bărbat bătrân afară, iar eu mă gândesc la alți bătrâni pe care îi cunosc, oameni fericiți și cu frică de Dumnezeu, plini de înțelepciune dumnezeiască și conținut în viață. «Nu va merge rău», spun eu cu o siguranță fermă. «Când eu mă încred total în Dumnezeu, atunci El nu va accepta ca alți oameni să arate spre mine și să zică: Ha ha, iată ce rău a mers cu ea, care s-a încrezut în Dumnezeu! Nu, Dumnezeu are toată puterea în cer și pe pământ. El nu îi părăsește pe cei care se încred în El.»

Se face liniște. Ea mă privește mirată. Dar cred că a înțeles ce eu încerc să zic.

Simt mulțumire interioară și bucurie în timp ce stăm acolo și vorbim despre viața noastră și despre alte lucruri care ne interesează. Simt bucurie pentru faptul că pot crede în Dumnezeu, care este păzitorul meu și sfătuitorul meu – și că am primit posibilitatea să îi povestesc ei acest lucru.

Nu știu dacă ea dorește să se încreadă în Dumnezeu, dar când ne despărțim ea mă îmbrățișează cald și îmi zice: «Abia aștept să văd cum vei fi tu în zece ani!»

Când deschid Biblia, în seara aceea, îmi rămâne privirea la un verset din Ieremia 29:11: “Căci Eu ştiu gândurile, pe care le am cu privire la voi, zice Domnul, gânduri de pace şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde.”

Descarcă e-book gratis

Eu sunt răstignit cu Hristos

Scris de Elias Aslaksen

Această broșură este bazată pe ce scrie Pavel în Galateni 2:19-20 «Am fost răstignit împreună cu Hristos, şi trăiesc… dar nu mai trăiesc eu, ci Hristos trăieşte în mine.” Aici explică Elias Aslaksen ce înseamnă aceasta. El spune că cititorul poate primi aceeași mărturie despre viața sa, precum Pavel.