Slujba rugăciunii: Declanșarea puterii harului lui Dumnezeu

Slujba rugăciunii: Declanșarea puterii harului lui Dumnezeu

Camera „secretă” a rugăciunii avem părtășie strânsă cu Dumnezeu și mânuim puteri mari!

4 minute ·

Conexiunea cu puterile cerești din camera intimă a rugăciunii

Sunt forțe puternice în rugăciune, foarte departe de ce ne putem noi imagina. Scrie că Dumnezeu va face face mult mai mult decât noi cerem sau gândim. (Efeseni 3:20) Este, de aceea, important să te dedici rugăciunii necontenit. Isus ne dă linii îndrumătoare pentru rugăciune în Matei 6:6: „Ci tu, când te rogi, intră în odăiţa ta, încuie-ţi uşa şi roagă-te Tatălui tău, care este în ascuns; şi Tatăl tău, care vede în ascuns, îţi va răsplăti.” Mulți uită de „cămăruța rugăciunii,” și pierd binecuvântări mari. Prin rugăciune noi intrăm în legătură cu puterile cerești.

Marile efecte ale rugăciunii

O centrală electrică poate fi folosită să ilustreze cât de importantă este camera rugăciunii, unde poate fi îndeplinită o slujbă ascunsă, dar foarte importantă: Electricitatea este deseori produsă folosindu-se apă, care intră prin turbinele centralei electrice. Există o anumită cameră, unde o singură persoană poate activa o manetă; este o operațiune simplă, dar care are efecte extraordinare – curentul este eliberat în cabluri. O manetă direcționează curentul către căile ferate, astfel încât trenurile să se poată mișca. Cu o altă manetă se trimite curent la un întreg oraș, ca să lumineze strălucitor.

Jobul celui care face aceste operațiuni în centrala electrică este ascuns și nu mulți oameni se gândesc la el.

„Cămăruța rugăciunilor tale” este ca un astfel de loc din centrala electrică. Conform legilor puternice ale lui Dumnezeu, puterea harului lui Dumnezeu este declanșată și direcționată unde vrei tu. Soției care este lângă tine, prietenului tău care este în alt oraș, fiului tău care este departe. Exact cum persoana de la centrala electrică, nu înțelege total ce se întâmplă când activează maneta, tu ești ascultător de legile lui Dumnezeu și declanșezi efecte extraordinare.

Citește mai mult: Rugăciunea: O armă secretă foarte importantă

Împreună cu Domnul în cămăruța ta

Este bine să petreci ceva timp, singur cu Dumnezeu. Ușa poate fi închisă și poți avea contact cu Dumnezeu. Poate fi la orice oră din zi sau noapte. Poți veni în fața Domnului, în rugăciune, cu cererile tale. Trebuie să fie o rugăciune simplă și modestă. Atunci Dumnezeu este în cămăruța rugăciunii tale împreună cu îngerii Săi. În 1 Corinteni 6:17 scrie că dacă te lipești de Domnul, ești un singur duh cu El. Poți să-ți aduci copiii în fața Lui, membrii bisericii tale – pe cei bolnavi și slabi. Primim tot mai multe lucruri pentru care să ne rugăm. Chiar dacă ne simțim mici și neînsemnați, nimic nu ne poate distruge când suntem lipiți de El. Dacă ești activ în această cameră de control, atunci îi revigorezi pe cei din jurul tău. De obicei este un singur conducător într-o adunare, dar câți lucrători în rugăciune există acolo?

Rugăciunea este o luptă spirituală. Nu deveni orbit de dificultăți. Tulburările și problemele mici de azi ne blochează viziunea. Este atât de ușor să fii blocat în ele. Dar întoarce-te către Dumnezeu și ia-ți ajutorul de la El, exact cum face psalmistul în psalmul 121:1-2: „Îmi ridic ochii spre munţi… De unde-mi va veni ajutorul? Ajutorul îmi vine de la Domnul, care a făcut cerurile şi pământul.” Rezultatul rugăciunii este putere și un duh nou, iar progresul meu este evident tuturor.

Versetele biblice sunt luate din versiunea bibliei tradusă de Cornilescu cu drepturile de utilizare aferente. În cazul folosirii altor traduceri - se va menționa acest lucru.